Rygepolitik
I Region Syddanmark har vi en sundhedsvision, der handler om at bidrage aktivt til både forebyggelse og behandling af sygdom. Derfor arbejder vi for et røgfrit arbejdsmiljø, hvor alle kan færdes uden at blive udsat for gener eller sundhedsrisici ved rygning og passiv rygning.
Regionen har indført røgfri arbejdstid som et vigtigt skridt mod at forebygge rygestart, fremme rygestop og skabe et sundere arbejdsmiljø. Det betyder, at det ikke er tilladt at ryge i arbejdstiden – hverken indendørs eller på de udendørs arealer, der hører til regionens bygninger. Dette gælder også e-cigaretter.
Arbejdstiden defineres som de tidspunkter, der fremgår af din mødeplan. Rygepolitikken gælder både for medarbejdere og studerende. Den skal overholdes og håndteres som øvrige politikker på klinikstedet.
Alkohol- og rusmiddelpolitik
Vi skal skabe tryghed for både patienter og os selv som ansatte og studerende. Derfor må du ikke være påvirket af alkohol eller andre rusmidler i arbejdstiden. Det betyder, at du ikke må møde i klinik påvirket eller indtage alkohol i arbejdstiden. Arbejdstiden følger de tidspunkter, der er angivet i din mødeplan.
Ved særlige lejligheder som højtider, jubilæer eller runde fødselsdage kan der aftales med afdelingslederen, at der nydes alkohol i begrænset omfang på et specifikt tidspunkt og sted.
Vi har et fælles ansvar for at passe på hinanden. Hvis du har mistanke om, at en studerende eller ansat har et misbrug, skal du kontakte den uddannelsesansvarlige radiograf, som vil tage hånd om situationen.
Pressepolitik
Pressen er en del af hverdagen, og derfor skal vi sigte mod et godt samarbejde med pressen, der giver fordele for begge parter. Esbjerg og Grindsted Sygehus har brug for synlighed og et godt omdømme – og pressen er en vigtig kanal til at fortælle de gode historier om vores sygehus.
Du har ret til frit at udtale dig som studerende, men husk altid at være tydelig om, hvilken “kasket” du har på: Taler du som privatperson, studerende, medlem af en faggruppe eller på sygehusets vegne? Det skal stå klart for både journalister og læsere.
Hvis pressen kontakter dig for et interview eller baggrunds oplysninger, må du gerne medvirke, hvis du har noget relevant at bidrage med. Inden du udtaler dig, er det dog en god idé at kontakte den uddannelsesansvarlige radiograf, der kan skabe kontakt til Kommunikationsteamet. Kommunikationsteamet kan vejlede dig og hjælpe med at forberede dig.
Som tommelfingerregel gælder:
- Direktionen udtaler sig om overordnede og principielle spørgsmål.
- Afdelingsledelser udtaler sig om deres egen afdeling.
- Fagpersoner udtaler sig om deres specifikke fagområde.
Husk altid at respektere tavshedspligten, når du udtaler dig. For mere information og detaljer om pressepolitikken, kan du finde vejledning i sygehusets Pressepolitik.