Afdelingen tilbyder gode rammer for et godt læringsmiljø inden for specialerne Radiologi og Nuklearmedicin og lever både fagligt og teknologisk op til samfundets krav om service og kvalitet.

Du vil opleve et åbent og inkluderende lærings- og studiemiljø, hvor vi har fokus på at støtte din faglige udvikling.

Afdelingen huser mange studerende, herunder radiograf-, bioanalytiker- og medicinstuderende. Vi prioriterer gennem struktureret planlægning at give dig mest mulig tid med patienter, da klinisk erfaring er afgørende for, at du kan koble teori og praksis. Vi ser det som en vigtig del af din læring, at den primært foregår i rummene med patienter. Her får du mulighed for at reflektere over din praksis med udgangspunkt i din teoretiske viden og argumentere for dine handlinger.

Koblingen mellem teori og praksis er en central del af vores tilgang, hvor vi vægter integrationen af patientologi, kommunikation og etik højt – samtidig med et stærkt fokus på teknisk kunnen.

Vores personale bidrager aktivt til din læring ved at integrere teori og praksis i dagligdagen. Den daglige vejledning varetages af afdelingens personale, mens mere målrettet vejledning tilbydes af de kliniske vejledere.

Du deltager i det daglige arbejde i rummene sammen med afdelingens personale. Fra dagens start forventes det, at du aftaler med personalet i rummet, hvilke mål du har for dagen, og at I afstemmer forventninger. Det er dog dit ansvar at tage initiativ til dette. Dine opgaver kan variere fra observation til selvstændig udførelse af undersøgelser. Det er også dit ansvar at tage initiativ til at reflektere over dine præ-, per- og postradiografiske handlinger i forhold til de kompetencer, du opnår.

Du betragtes som en del af afdelingen og er derfor velkommen til at deltage i arrangementer og undervisning, der organiseres i afdelingsregi.

For at styrke fællesskabet på tværs af semestre og specialer arrangeres fælles frokoster for radiografstuderende.

Vi har en aktiv forskningsenhed, der gerne samarbejder med engagerede studerende om udarbejdelse af bachelorprojekter.

Hos os er patienten og den anvendte teknologi omdrejningspunktet for din læring. Vi fremmer refleksion og læring gennem praktisk udførelse af undersøgelser, men vi tilbyder også en række supplerende læringsredskaber, herunder:

  • Læringslogbog
  • Oversigt over klassificering af undersøgelser
  • Individuel vejledning
  • Grupperefleksion
  • Deltagelse i personalets torsdagsundervisning og morgenmøder i Nuklearmedicin
  • Deltagelse i konferencer

Afdelingen består af 120 medarbejdere og udfører årligt ca. 215.000 billeddiagnostiske undersøgelser og behandlinger, hvoraf 21.000 er nuklearmedicinske. De nuklearmedicinske undersøgelser udføres kun i Esbjerg, mens de radiologiske undersøgelser udføres på alle tre matrikler.

Vores udbud af undersøgelser er dynamisk og afspejler samfundets aktuelle fokus på sygdomme og sundhed. Vi håndterer et bredt spektrum af både akutte og ambulante patienter, fordelt på forskellige patientgrupper med afsæt i sygehusets specialer. Læs mere på sygehusets hjemmeside.